torsdag 14 september 2017

Mina böcker

KOMMANDE!

Den 10 september 2020 släpps min nya mysdeckare Lanthandeln på Ordberoende förlag. 
Mer info kommer!

Pengabrevet släpptes 21 september 2019, Hoi förlag. 



Resan tillbaka 2017. 


Ett felsteg eller två  (2015)
Sagolika Teatern i Sunne hotas av nedläggning. Amatörteatergruppen Scengångarna ska sätta upp en revy för att försöka rädda den och anlitar Mirjam att skriva manuset. När Mirjam kommer till teatern för ett första möte med Scengångarna hittas Lenny, teatergruppens frontfigur, nerslagen och medvetslös och han förs med ambulans till sjukhus.
Alla tar för givet att överfallet har ett samband med det som hände veckan innan, då när någon klottrade glåpord på revyaffischerna med Lenny, iklädd klänning, hatt och fjäderboa. Alla utom vaktmästaren. Han skyller på Mirjam och påstår att det som hänt är hennes fel. Mirjam förstår inte varför, och vill helst åka hem till Göteborg.
Men Mirjam kan inte lämna Sunne. Inte än. Det finns nämligen en speciell anledning till att hon tackat ja till manusjobbet. Det är något hon måste reda ut och få klarhet i och det kan hon bara göra om hon är i Sunne. Och ingenting får hindra henne.



Utan egen vinning (2012)
Stina vaknade av ett kras. Hon slog upp ögonen och stirrade ut i mörkret. Det var glas som krossades och den här gången lät det inte som om någon krossade fönstren till stallet utan att ljudet kom från en plats en bit undan. Hon la handen runt handtaget på en spade och öppnade långsamt dörren. Den här gången skulle han inte komma undan.

Äntligen kan kattföreningen Stjärnan bygga ett härbärge för hemlösa katter. De letar lokal och hittar snart ett stall som stått öde i årtionden vid Uddebergs gård utanför Sunne. Men ingenting blir som Stina och de andra medlemmarna tänkt sig. I samma veva som de ska flytta in hittas en kvinna mördad på gården och under renoveringen börjar märkliga saker hända. Snart förstår de att allt har ett samband med deras flytt till Uddeberg. Frågan är bara vem som inte uppskattar att de bygger om det gamla stallet.



 
Bara en pärla (2010)
Det fanns inget rimligt svar på frågan vad Angelika gjort vid bryggan. Hon var livrädd för vatten och hade inte varit i närheten av sjön på många år. Emma tror inte på det folk i bygden säger; att Angelika var deprimerad och att drunkningen var ett självmord. Angelika var ju strålande glad över att hon och Emma äntligen kunde ta semester, den första sedan de startade hobbyaffären för tre år sedan.

När Emma sedan finner den tavla som Angelika gömt i affären strax före sin död minns hon plötsligt hur uppjagad hon varit och hur undvikande hon svarat på frågor om den. Emma inser att något inte stämmer. Men hon verkar vara ensam om att tro att Angelika inte begick självmord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar