tisdag 19 september 2017

Recensioner Resan tillbaka

Nu har det kommit några recensioner och reaktioner kring Resan tillbaka. Här följer några:

"Nu har jag läst ut din bok "Resan tillbaka". Vilken intressant story du gjort. Oväntade vändningar och upplösningar. Jag gillade tidsresan skarpt! Tack snälla för läsupplevelsen!"
"Har börjat läsa....och väntar redan på nästa bok!!!"
"Detta är din bästa bok hittills!"
 "Har just läst senaste boken av Karina, tufft av henne att lämna sitt... genre o kasta sig in i ett helt nytt. Men Karina har ett så talande o detaljrikt sätt att berätta, både i böcker o i tidningsartiklar, så hon har lyckats fullt ut. Rekommenderar en lugn stund i fåtöljen med Resan Tillbaka"


"Trevligt att läsa böcker som skildras i miljö jag känner igen"

"Bara + hade funderingar om tidsresan men den fungerade hur bra som helst"

"Det klart bästa du har skrivit än."

"Jättebra bok. Sträckläste den igår. Sciencefiction, spänning och lite kärlek som höll på att ställa till det"

"Karina!!!!! Jag har sträckläst din bok, Resan tillbaka, den gick inte att lägga ifrån sig! Så bra! Vilken härlig berättelse om att resa tillbaka i tiden ! Grattis igen till en fantastisk bok! Det värsta är att jag inte har en ny liggandes.... Så snälla, skriv snabbt en ny!"


Recensioner från bokbloggare:
Eva Bommelin: "En helt underbar bok som fick mig att åka i mitt inre bakåt i tiden. Ibland vill vi ändra saker i vårt liv som hände förr. En önskan jag har själv. Läs boken och njut av hur resan med Ellinor och Olga."
http://www.bommelin.se/

Jennies boklista: "Fängslande, gripande & spännande"
http://jenniesboklista.com/?p=41927

Cissi Grip: "Kärleksfull, spännande och oförutsägbar".
http://cissigrip.blogg.se/2018/february/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Emmas bokhylla: "Det är en väldigt lättläst bok med ett högt tempo, det händer något hela tiden vilket gör att den aldrig blir långtråkig".
https://www.instagram.com/p/Be3Kec6FuoJ/?taken-by=emmasbokhylla   ***

Villa Frejas bokblogg: "En spännande och medryckande berättelse om att resa fram och tillbaka i tiden"
http://www.villa-freja.se/2018/01/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Boklystens bokblogg: "Författaren har verkligen lyckats med miljö- och personbeskrivningarna".

 http://boklysten.blogspot.se/2018/01/recension-resan-tillbaka-av-karina.html

Boklådan Therese: "Jag gillar boken mycket, den är lätt att läsa och väldigt spännande".  
http://teatravelbokladan.blogspot.se/2018/01/resan-tillbaka-karina-johansson.html

Bokhyllan:  "Resan tillbaka en riktigt spännande deckare av det lite mer annorlunda slaget, kanske framförallt för sådana som gillar att en del övernaturliga inslag ingår". http://ibokhyllan.blogspot.se/2018/01/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Mitt bokintresse: https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/01/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Bokdjungeln: "En sån fin berättelse! Texten är lättsam och flyter på bra och det blir därmed svårt att lägga ifrån sig denna bok"
https://www.instagram.com/p/BeP8dOIlT6x/?taken-by=bokdjungeln

Läsfåtöljen: "Själva mordgåtan är riktigt spännande och att den hände då för längesedan och funderingarna på om det går att förhindra ger det hela en extra dimension. Utförandet av tidresandet var fascinerande och genomtänkt"
http://lasfotoljen.blogspot.se/2018/02/resan-tillbaka-karina-johansson.html

Mias bokhörna: J"ag hade nog inte väntat mig det jag fick, därför blev jag så blåst av stolen.
Tidsresor och deckare är en utmärkt kombo för en spännande läsning. Plussa på lite förbjuden kärlek sedan är det en läsning du inte vill släppa i första taget." 
https://eggetbok.blogspot.se/2018/02/karina-johansson-resan-tillbaka.html?showComment=1519838339405#c3449205079922211386

Veronicas bokstagram: "Trots oförutsedda händelser under handlingens gång tycker jag att Karina Johansson får ihop det på ett bra sätt. Dessutom tycker jag att möjligheten att förändra historien på det här sättet är fascinernade."
https://www.instagram.com/veronicasbokstagram/M
En historia om tidsresor i vår tid som inte känns så mycket som science fiction, går det?Ja, det gör det. Karina Johansson lyckas alldeles ypperligt med detta i Resan tillbaka genom att låta det handla om gammal läkekonst och örtkännedom. Det gör att det istället för att kännas som en ny uppfinning känns som ett historiskt koncept och det tycker jag var väldigt trevligt. Det blir fantastik, men själva fantasidelen är bara en sådan liten del av historien att det blir en bisak vilket också gör att den här boken kan fungera även för den som påstår att fantasy inte är för dem.Jag ska ändå ärligt erkänna att jag tyckte att boken var trögstartad och att jag inte riktigt förstod var vi skulle sluta, den och jag. Inte så att den på något sätt var dålig, utan bara lite långsam. Från mitten av boken ungefär, blev jag fast och ville inte släppa taget. Det kan till och med ha kommit en tår lite här och där.Något jag uppskattar väldigt mycket med den här boken är att det inte finns några lösa trådar. Johansson verkar ha tänkt på allt i sina förklaringar och jag köper dem med hull och hår. Det är också en sådan sak som gör att handlingen känns trovärdig, trots tidsresorna.Persongalleriet känns lagom stort, tycker jag, och jag tycker om att man kan koppla samman nutid med dåtid. Jag tycker om Ellinor, och jag tycker om Olga. Egentligen tycker jag om alla som ska tyckas om och vice versa, jag gillar inte elakingarna alls. Och är det något som är lite dåligt, är det att det är ganska uppenbart vilka som inte bör tyckas om, men det gör inte så mycket för en av tjusningarna med den här boken är att se hur det kommer att lösas.Språket känns också bra. Det flyter lätt, känns tidsenligt utan att vara gammaldagsoch det finns inget som stör mitt läsflow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar