tisdag 19 september 2017

Recensioner Pengabrevet


Recensioner Pengabrevet

BOKBLOGGARE:

skrivarlyan.ullerud.nu:

Detektivromanen Pengabrevet som ges ut idag på Hoi förlag är beskriven som en pussel,- mys och relationsdeckare och det stämmer väl överens med min upplevelse av att läsa boken.Intrigen är väl sammanvävd. Den börjar med ett mord och spinner vidare med flera händelser, bland annat det mystiska pengabrevet, som håller spänningen vid liv ända till slutet.
Läsaren får ta del av det som sker genom många och färgrika karaktärer. De har alla en intressant bakgrund och egna bevekelsegrunder för att agera på ett sätt som ibland kan verka misstänkte. Med andra ord djupt skildrade karaktärer där man som läsare undrar ”Kan det vara han, på grund av detta, eller hon, på grund av detta?”. Pengabrevet är precis som en pusseldeckare förväntas vara.
Karina Johansson vecklar skickligt ut de olika karaktärerna utan att avslöja för mycket och skiftar fokalisator (den karaktär genom vilken läsaren upplever händelser) på ett snyggt sätt.
Upplösningen av Pengabrevet kunde gärna fått vara något längre och ett par detaljer hade kunnat vara gömd tidigare i texten, för inbitna ”pusslare” men kanske missade jag dem.

Miljön, en skidanläggning i Karina Johanssons hemstad Sunne. Är mycket väl gestaltad och tar med mig som läsare bakom kulisserna. Mitt helhetsintryck av Pengabrevet är att boken är såväl välskriven som väl genomtänkt och det är ju utmaningen i en pusseldeckare. 


Bokbloggaren ”Latteandabook”
Grattis till utgivningsdagen som är idag till din bok, Karina och tack för att jag fick lov att läsa den!
Den tillhör kategorin mys och relationsdeckare och det stämmer mycket bra. Första gången jag har läst en bok där handlingen utspelar sig på en skidanläggning.
En trevlig bladvändare med spännande inslag som håller läsaren på alerten.
En bra bok att läsa nu när en mörkare årstid är på ingång.

Boklusens hemsida
En spännande debutant som jag gärna kommer att vilja läsa mer av.
Välskriven och spännande handling .


LÄSARRÖSTER:

"Nu har jag börjat lyssna på pengabrevet i storytel. Å, så jag känner igen människorna! Nej, inte så att jag vet att hon måste vara X, och han är nog Y, utan mer att jag känner igen människotypen! Så nära mig och mitt hemma, men ändå så långt ifrån... Jag lever storstadsliv, och här är det nog tyvärr inte topcats som den medelålders bilburne lyssnar på. Här skrapar man nog inte rutan med kassettband, här har långtifrån alla en bil. I boken är det såhär i början mycket bilprat, det förstår jag och det känns både bekant och långt ifrån min verklighet. Åsså språket! Jag har hört att Selma Lagerlöf skrev först på värmländska och sen översatte hon till rikssvenska. Om det är sant, så är det en spännande tanke. Jag tänker inte på värmländska längre, som är mitt modersmål, Det var längesen jag gjorde men ju äldre jag blir desto mer kommer mitt intresse för språket och kynnet. Jag tror att man byter personlighet när man byter språk och dialekt. Lycka, lycka till och så roligt att få träffa Roy och hans fru igen! Hård mjuk kram från mig!"


Hej nu har jag läst Pengabrevet jösses va den va bra👍👍👍👍👍👍 kunde nästan inte lägga den ifrån mej på kvällen. Hur många böcker har du skrivit?Jag lyssnade färdigt på Pengabrevet igår, eller rättare sagt natt 😃  Älskade karaktärerana och deras små egenheter. Jag drogs snabbt in i bokens alla små intriger och händelser. En mysig spänningsbok från första sidan till den sista. När kommer nästa?

Ps. gillade Mimmi Kandlers röst, hon läste den med precis lagom mycket inlevelse.


Nu har det kommit några recensioner och reaktioner kring Resan tillbaka. Här följer några:

"Nu har jag läst ut din bok "Resan tillbaka". Vilken intressant story du gjort. Oväntade vändningar och upplösningar. Jag gillade tidsresan skarpt! Tack snälla för läsupplevelsen!"
"Har börjat läsa....och väntar redan på nästa bok!!!"
"Detta är din bästa bok hittills!"
 "Har just läst senaste boken av Karina, tufft av henne att lämna sitt... genre o kasta sig in i ett helt nytt. Men Karina har ett så talande o detaljrikt sätt att berätta, både i böcker o i tidningsartiklar, så hon har lyckats fullt ut. Rekommenderar en lugn stund i fåtöljen med Resan Tillbaka"


"Trevligt att läsa böcker som skildras i miljö jag känner igen"

"Bara + hade funderingar om tidsresan men den fungerade hur bra som helst"

"Det klart bästa du har skrivit än."

"Jättebra bok. Sträckläste den igår. Sciencefiction, spänning och lite kärlek som höll på att ställa till det"

"Karina!!!!! Jag har sträckläst din bok, Resan tillbaka, den gick inte att lägga ifrån sig! Så bra! Vilken härlig berättelse om att resa tillbaka i tiden ! Grattis igen till en fantastisk bok! Det värsta är att jag inte har en ny liggandes.... Så snälla, skriv snabbt en ny!"


Recensioner från bokbloggare:
Eva Bommelin: "En helt underbar bok som fick mig att åka i mitt inre bakåt i tiden. Ibland vill vi ändra saker i vårt liv som hände förr. En önskan jag har själv. Läs boken och njut av hur resan med Ellinor och Olga."
http://www.bommelin.se/

Jennies boklista: "Fängslande, gripande & spännande"
http://jenniesboklista.com/?p=41927

Cissi Grip: "Kärleksfull, spännande och oförutsägbar".
http://cissigrip.blogg.se/2018/february/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Emmas bokhylla: "Det är en väldigt lättläst bok med ett högt tempo, det händer något hela tiden vilket gör att den aldrig blir långtråkig".
https://www.instagram.com/p/Be3Kec6FuoJ/?taken-by=emmasbokhylla   ***

Villa Frejas bokblogg: "En spännande och medryckande berättelse om att resa fram och tillbaka i tiden"
http://www.villa-freja.se/2018/01/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Boklystens bokblogg: "Författaren har verkligen lyckats med miljö- och personbeskrivningarna".

 http://boklysten.blogspot.se/2018/01/recension-resan-tillbaka-av-karina.html

Boklådan Therese: "Jag gillar boken mycket, den är lätt att läsa och väldigt spännande".  
http://teatravelbokladan.blogspot.se/2018/01/resan-tillbaka-karina-johansson.html

Bokhyllan:  "Resan tillbaka en riktigt spännande deckare av det lite mer annorlunda slaget, kanske framförallt för sådana som gillar att en del övernaturliga inslag ingår". http://ibokhyllan.blogspot.se/2018/01/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Mitt bokintresse: https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/01/resan-tillbaka-av-karina-johansson.html

Bokdjungeln: "En sån fin berättelse! Texten är lättsam och flyter på bra och det blir därmed svårt att lägga ifrån sig denna bok"
https://www.instagram.com/p/BeP8dOIlT6x/?taken-by=bokdjungeln

Läsfåtöljen: "Själva mordgåtan är riktigt spännande och att den hände då för längesedan och funderingarna på om det går att förhindra ger det hela en extra dimension. Utförandet av tidresandet var fascinerande och genomtänkt"
http://lasfotoljen.blogspot.se/2018/02/resan-tillbaka-karina-johansson.html

Mias bokhörna: J"ag hade nog inte väntat mig det jag fick, därför blev jag så blåst av stolen.
Tidsresor och deckare är en utmärkt kombo för en spännande läsning. Plussa på lite förbjuden kärlek sedan är det en läsning du inte vill släppa i första taget." 
https://eggetbok.blogspot.se/2018/02/karina-johansson-resan-tillbaka.html?showComment=1519838339405#c3449205079922211386

Veronicas bokstagram: "Trots oförutsedda händelser under handlingens gång tycker jag att Karina Johansson får ihop det på ett bra sätt. Dessutom tycker jag att möjligheten att förändra historien på det här sättet är fascinernade."
https://www.instagram.com/veronicasbokstagram/M
En historia om tidsresor i vår tid som inte känns så mycket som science fiction, går det?Ja, det gör det. Karina Johansson lyckas alldeles ypperligt med detta i Resan tillbaka genom att låta det handla om gammal läkekonst och örtkännedom. Det gör att det istället för att kännas som en ny uppfinning känns som ett historiskt koncept och det tycker jag var väldigt trevligt. Det blir fantastik, men själva fantasidelen är bara en sådan liten del av historien att det blir en bisak vilket också gör att den här boken kan fungera även för den som påstår att fantasy inte är för dem.Jag ska ändå ärligt erkänna att jag tyckte att boken var trögstartad och att jag inte riktigt förstod var vi skulle sluta, den och jag. Inte så att den på något sätt var dålig, utan bara lite långsam. Från mitten av boken ungefär, blev jag fast och ville inte släppa taget. Det kan till och med ha kommit en tår lite här och där.Något jag uppskattar väldigt mycket med den här boken är att det inte finns några lösa trådar. Johansson verkar ha tänkt på allt i sina förklaringar och jag köper dem med hull och hår. Det är också en sådan sak som gör att handlingen känns trovärdig, trots tidsresorna.Persongalleriet känns lagom stort, tycker jag, och jag tycker om att man kan koppla samman nutid med dåtid. Jag tycker om Ellinor, och jag tycker om Olga. Egentligen tycker jag om alla som ska tyckas om och vice versa, jag gillar inte elakingarna alls. Och är det något som är lite dåligt, är det att det är ganska uppenbart vilka som inte bör tyckas om, men det gör inte så mycket för en av tjusningarna med den här boken är att se hur det kommer att lösas.Språket känns också bra. Det flyter lätt, känns tidsenligt utan att vara gammaldagsoch det finns inget som stör mitt läsflow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar